Pakering i Rubite: Der kan parkeres ved vejen og på torvet først for i byen. Herfra er der en ca. 5 min. gåtur gennem byen. Hvis man er MEGET god til at sno sin lille bil kan man komme næsten helt ned til huset (ca. 20-30 meter fra huset).

Varme i huset: Det varme vand opvarmes via gasvarmer (butanoflaske)

Vinterhalvåret: El-varmer, brændeovn (der kan normalt købes brænde /briketter i Alcampo og Aki i Motril).

Drikke vand: Det anbefales at købe vand på flasker og ikke drikke vand direkte fra hanen pga. anden bakteriesammensætning i vandet samt at der anvendes andre tilsætningsstoffer til vandet i Spanien.

Indkøb:
Rubite: Meget lille, gammeldags købmand, hvor man står bagved en disk og bliver betjent (spansk vil være en stor hjælp). Der er to bagerier i byen, hvor den ene bager brød i gammeldags stenovn (meget lækkert)

Castell de Ferro: Mindre daglivareforretninger, fiskehandel, isenkram forretninger, cafe’er, restauranter, Internet cafeer etc.

Motril: Alcampo (Bilka-agtig) og derudover alle typer forretninger inden for og uden for gågadesystemet i byen.
Det tager ca. 15 min i bil at komme ned til Castell de Ferro, den nærmeste by ved havet. Den har restauranter, supermarkeder, internet cafe, en bank, en fiskehandler og andre små butikker samt et ugentligt marked. Det er en smuk lille by med palmetræer langs strandpromenaden. Der er flere meget smukke byer langs kysten – Salobreña er specielt attraktiv med sit gamle Mauriske fort, der dominerer på toppen af bakken, som byen omkranser. Så er der de hvide byer inde i det bjergrige Alpujarras-område, samt naturligvis Granada, en af de smukkeste byer i Spanien og hjem for det fantastisk, smukke mauriske slot, Alhambra.


Castell de Ferro